Makt i Media Logotyp, länk tillbaka till sidan ett.
Media

Lasse: ''Jag vill inte upp till himlen ännu''

 

Lasse Berghagen berättar hur han kom på idén till låten om Teddybjörnen Fredriksson och vad som händer härnäst. 

Vilken är din drömlåt?
– Oh ja, du. Får jag välja min egen? Teddybjörnen Fredriksson är jag väldigt glad över. Stockholm i mitt hjärta är jag också väldigt glad för. Jag har skrivit väldigt många låtar. Är du kär i mig ännu Lars-Göran? Vem har skrivit den?

Vad är du mest nöjd med?
– Ja, du. Nöjd med? Jag tycker det är kul att träffa er. Jag otroligt kär i min familj, min fru Eva, i mina barn och barnbarn. Jag är lyckligt lottad. Jag är nöjd med min karriär. Jag har hållit på i 50 år. Det är helt otroligt att stå på scen och får det mottagandet jag får.

Hur länge orkar du stå på scen?
- Ingen aning. Jag tycker det är väldigt roligt. Vi får se. Jag känner av med att resa, turnera, hotell och sena nätter. Men det är fortfarande jättekul. Sen får jag ju träffa snygga tjejer som du.

Ylva: För du ser himla ung ut.

Lasse: Det är kärleken

Var finns lilla Teddybjörnen nu någonstans?
– Han ligger hemma i låda som mina föräldrar gjorde iordning till min äldsta dotter Malin. Berättelsen är sann, att jag fick den när jag var fyra år. Vi har gjort en kopia som säljs till förmån för BRIS. Han har blivit BRIS-ambassadör på senare dagar.

Ylva: Nej, men oj. En nalle!

Lasse: Ja, en nalle, en kramgo nalle. Han är verksam fortfarande.

Ylva: Har du bara en nalle?

Lasse: Oroginalet är ju bara en, men vi har tagit fram nallar där pengarna går till BRIS.

Men hur kom du på att göra en nallelåt då?
– Jag var nyskild och saknade min dotter. Det kom naturligt som en kärleksballad till Malin. Jag är förvånad själv. Man sätter sig med ett tomt papper och gitarren och så kommer en sång. Jag är lika förvånad varje gång.

Kan du berätta något som bara vi får veta?
– Jag har väl inga hemligheter. Jag skriver på en ny bok. Jag gav ut en bok för två år sedan som heter Flakmopedisten. Jag jobbar i Amerika med amerikanska musiker. I februari åker jag dit. Livet knallar på. Jag vill inte upp till himlen. Jag tycker livet är kul.

Vad gör du annars?
– Jag har inte så mycket tid till annat. Jag promenerar, skriver och umgås med min älskade hustru och kompisar. Jag målar. Det knallar på.

Lasse: Kul att träffa er. Och så får man säga god jul också. Du kan få en liten julpuss här. Hej då!

Reporter: Ylva Andersson